Közmunkás földmunkás, vissza a rabszolgatartó társadalomba

Nem is olyan régen történt,hogy Magyarország jól termő földjeit pályázatok útján olyan emberek nyerték el akik két kézzel még soha sem dolgoztak földeken, csak hát a haveri körhöz tartoztak, megérezték a földből áramló pénz illatát és lecsaptak. Lecsaptak ezzel azokra akik eddig is a földből éltek. A föld éltette őket.ebből tartották el családjukat, akik minden nehézség ellenére szerették a földdel járó munkát.Szimbiózusban éltek a természettel. Ezek az emberek földnélkül munkanélkül maradtak, kiszolgáltatva az új földtulajdonosoknak.
De ez még mind nem volt elég.Jöhet az újabb csapás.  Pintér Sándor belügyminiszter egy törvénymódosító javaslattal él. Az embereknek kötelező jelleggel el kell fogadnia a napszámos munkát közmunkásként.
http://hvg.hu/itthon/20150612_Pinter_uj_otlete_napszamosnak_lehetne_ige
 Tehát azok az emberek akik föld nélkül maradtak még csak a napszámosnak járó bért sem kapnák meg ( az sem sok a nehéz munkáért).  Azok az emberek akik pedig a hatalom révén gazdálkodók lettek most közpénzen műveltethetik földjeiket. Ez az igazi befektetés! Tiszta haszon.
Hogy mit jelent 40 fok melegben a földeken dolgozni csak az tudja aki már csinálta. A legkeményebb munkák egyike. Ezeket az embereket tisztességesen meg kellene fizetni, nem rabszolgaként kiterelni a földekre. A földekre ami igazából őket illetné ha nem a haveri kör osztott volna szét.
Ha így haladunk lassan az egész ország közmunkásokból és oligarchákból fog állni.
Még hogy "vissza a munka világába" ! Vissza a rabszolgatartó társadalomba...