Mit jelent Zöldnek lenni

Mit jelent Zöldnek lenni

Fogékonyak-e Magyarországon a "zöld" életre az emberek?Leírom nekem mit jelent ez a szó, ez az életforma.
Elsősorban ember vagy, se több,se kevesebb társaidnál. Ha sétálsz az utcán úgy mész el egy roma ember mellett,hogy föl se tünik, Föl se tünik, mert nem a bőrszínét nézed hanem tudod egy ember a sok millió Magyar közül.
Ha elsétálsz egy rokkant ember mellett,nem sajnálatot érzel,hanem késztetést arra,hogy felismerd értékeit. Ha látsz egy kis szegény gyereket,nem azt nézed,hogy milyen kopott a ruhája, hanem a mosolyát,a csillogó szemét. Ha találkozol egy kukát ürítő emberrel,nem az alantas munka jut az eszedbe,hanem tiszteletet érzel iránta. Boldogságot ad séta közbe a fák lombja. Megállsz megcsodálod termetes törzsét és elgondolkozol azon vajon hány embernek adott a nagy hőségben árnyékot. Ha látsz egy szép virágot,nem téped le,mert tudod,hogy azzal véget vetsz az életének. Legugolsz, megszagolod és csodálod szépségét,ezzel lehetőséget adsz arra,hogy másnak is örömöt okozzon.
A madaraknak azért adsz télen magvakat,hogy tavasszal együtt élvezzétek az ébredő természetet.
A gazdasági növekedést csak a fenntartható fejlődéssel együtt tudod értékelni.A föld erőforrásait megbecsülöd,úgy hasznosítod,azzal a tudattal,hogy arra a jövő generációjának is szüksége van. Olyan ez mint egy pénztárca. Ha mindent elköltesz belőle egy nap,akkor holnaptól koplalhatsz és siránkozhatsz utólag,hogy nem kellett volna. 
Ha belenézel mélyen a gyermeked szemébe,talán megláthatod a jövőben lévő utódaidat is és tudod hogy csak akkor lehetnek ők is igazán boldogok,ha te most nem égetsz fel mindent magad körül. Szükségleteidet harmóniában a természettel elégíted ki!
Fogékonyak-e Magyarországon az emberek a "zöld" életre? Szükség van-e igazságosságra, esélyegyenlőségre,fenntartható fejlődésre? Döncse el 
ki-ki maga...